Home Trabucuri Cigarillos Accesorii Alcool
Enciclopedie
"If smoking is not allowed in heaven, I shall not go."
Mark Twain
Autentificare
ti-ai uitat parola? click aici!
Contul Meu
Campurile marcate cu * sunt obligatorii.
Cele mai noi produse din www.trabucdelux.ro

Fermentatia

 

Ce efecte are fermentatia asupra tutunului?

Este foarte important ca tutunul folosit pentru invelisul, liantul si umplutura trabucului sa fie procesat in mod corespnzator inainte de a fi folosit pentru rularea trabucului. Odata ce trabucul este rulat, procesul de fermentatie inceteaza.

Fermentarea tutunului presupune asezarea frunzelor de tutun in loturi mari in camere care emana caldura. Nivelul de caldura din centrul unui vrac nu ar trebui sa depaseasca 46,1 – 49,4°C, in functie de tipul de tutun; in caz contrar, acesta va fi distrus sau ars.

Atingerea acestei temperature se face gradat, in functie de frunza si starea in care se afla. Cand nivelul de caldura atinge pragul maxim, fermentarea este completa. Acest lucru poate avea loc dupa 4 sau 6 rotiri ale vracului.

Fermentarea excesiva va ruina frunzele de tutun, facandu-le sa-si piarda proprietatile principale, respectiv gustul si aroma.

In timpul “transpiratiei” frunzelor, fermentarea cauzeaza emisii de compusi azotici si alti compusi chimici si reduce oarecum continutul de nicotina.

Dup ace procesul de fermentare este complet, incepe procesul de imbatranire, care ajuta la imbunatatirea aromei si calitatea arderii.

Producatorii care nu isi pot permite sa astepte sau pur si simplu nu le pasa sa astepte pana cand acest process este finalizat, produc trabucuri de o calitate inferioara.

Atunci cand fumati un trabuc care prezinta unul din indiciile de mai jos, inseamna ca frunzele de tutun nu au fost supuse procesului de fermentatie complet.

Aprimea sau amaraciunea pe limba sau in gura si un sentiment de arsura in cavitatea toracica.

Daca acest lucru se intampla cu cateva trabucuri din cutia Dvs., atunci producatorul nu este consecvent in producerea acestora. Daca se intampla cu majoritatea trabucurilor, inseamna ca producatorul nu a investit in procesul de invechire al frunzelor de tutun si a folosit tutunul inainte ca acesta sa fi trecut prin procesul complet.

In ultimul rand, odata ce trabucul este rulat, este imposibil ca tutunul sa fermenteze in continuare.

Unii fumatori spun ca trabucurile bine pastrate (stocate) se vor invechi mai bine si vor deveni mai placute la gust. Posibil, dar, in cazul in care a fost folosit un tutun nefermentat sau brut, nici un process de invechire sau maturizare din cutie nu va remedia situatia.

 

Promotii si noutati Despre noi Cont nou Jurnal Recenzii Contact Login
Abonare la newsletter
Directiva Consiliului CE2001/37/CEE

TUTUNUL DĂUNEAZĂ
GRAV SĂNĂTĂŢII


copyright © 2012 tutundelux.ro
site creat de