Home Trabucuri Cigarillos Accesorii Alcool
Enciclopedie
"If smoking is not allowed in heaven, I shall not go."
Mark Twain
Autentificare
ti-ai uitat parola? click aici!
Contul Meu
Campurile marcate cu * sunt obligatorii.
Cele mai noi produse din www.trabucdelux.ro

Constructia trabucului

 

Crearea unui trabuc premium de catre un specialist in prelucrarea tutunului este asemenea crearii de catre un specialist a unui vin bun de Bordeaux – fiecare trebuie sa posede aptitudinile necesare pentru a crea amestecurile proprii.

Cultivarea tutunului necesita o maiestrie exceptional si multa experienta. Plantele sunt cultivate in pepiniere si rasadurile sunt transportate pe campuri. Doua linguri de seminte pot produce 10 hectare de plante de tutun.

Cand vine timpul pentru recoltare, frunzele sunt culese dinspre partea inferioara a plantei de tutun catre cea superioara. “Valdo”, frunza de la baza plantei, are cea mai usoara aroma. “Seco”, partea din mijloc a plantei, are o tarie medie. “Ligero”, frunza din varful plantei, este cea mai expusa la razele solare si are cea mai puternica aroma.

Frunzele alese sunt apoi impachetate in functie de marime si textura si sunt atarnate in hambare special amenajate timp de 6-8 saptamani.

In acest interval, tutunul trebuie sa fermenteze sis a “transpire” in mod corespunzator, in scopul de a avea un gust si o aroma buna.

Prin procesul de fermentare se elimina amoniacul si alte component chimice natural. Tutunul fermentat necorespunzator provoaca asprime sau amaraciune si nu va ramane aprins.

Cele 3 parti care compun un trabuc premium sunt invelisul (wrapper), liantul (binder) si umplutura (filler). Fiecare dintre acestea trebuie sa treaca printr-o pregatire minutioasa, inclusive sortarea si taierea inainte de a fi rulate in trabuc.

Dupa aceasta pregatire, specialistul este gata sa creeze “reteta”. El pregateste umplutura trabucului prin selectarea anumitor feluri de tutun. In functie de diametru si sortiment, un trabuc va contine adesea un amestec de doua pana la patru tipuri diferite de tutun.

Mainile unui expert fac diferenta intr-u trabuc fin. Specialistul aseaza umplutura intr-o forma cilindrica . Aceasta este rulata mai intai intr-o frunza liant si mai apoi plasata intr-o matrita pentru a capata forma de trabuc. Dupa care, se aplica cu mare pricepere, frunza exterioara – invelisul.

Dupa procesul de rulare, trabucurile sunt asezate intr-o incapere din lemn de cedru, cu temperatura si umiditate controlate timp de minim 3 saptamani. Aceasta procedura ofera timp tutunurilor selectionate sa-si dezvolte gusturile si sa-si echilibreze umiditatea.

 

Promotii si noutati Despre noi Cont nou Jurnal Recenzii Contact Login
Abonare la newsletter
Directiva Consiliului CE2001/37/CEE

TUTUNUL DĂUNEAZĂ
GRAV SĂNĂTĂŢII


copyright © 2012 tutundelux.ro
site creat de