Cel mai important aspect al procesului de invechire al trabucurilor este mentinerea unui mediu stabil. Trabucurile ar trebui pastrate la o temperatura de 21°C si o umiditate de 70%. Prea multa cladura sau umiditate vor duce la putrezirea trabucurilor Dvs.
Procesul de invechire poate fi impiedicat de lipsa caldurii sau umiditatii, iar trabucurile se vor usca. Trabucurile uscate au mai putina aroma si sunt inecacioase.
Uscarea trabucurilor este cauza majora a destramarii invelisului acestora.
De asemenea, schimbarile bruste de temperatura si umiditate, determina trabucul sa se extinda si sa se contracte, fapt ce duce la craparea invelisului.
Nu puteti lasa trabucurile intr-o cutie la o temperatura si umiditate specificate fara sa le verificati consecvent; reactiile chimice implicate in procesul de invechire elibereaza gaze ce pot impedica procesele – insa, inlaturarea acestor gaze poate afecat si umiditatea. Exact din acest motiv au fost inventate umidoarele, prevazute si dispozitive de umidificare si capace inchise ermetic.
Totusi, nu este doar o problema doar din interiorul umidorului, ci depinde si de pozitionarea acestuia. Daca pozitionati umidorul in lumina directa a soarelui sau intr-o incapere cu variatii de temperatura si umiditate riscati sa afectati trabucurile din umidor.
In conditii ideale, spatial din umidor ar trebui sa fie de 2 ori mai mare decat volumul trabucurilor dinauntru. Acestea trebuiesc de asemenea intoarse periodic, pentru a le permite sa “respire”.