Eticheta
Alegerea unui trabuc
Banderola aplicata pe fiecare trabuc va ofera indicatiile generale despre cat de bogat este gustul. In general, cu cat este mai mare diametrul trabucului, cu atat fumatul va fi mai lent, iar gustul va fi mai bogat.
Taierea trabucului
Capatul unui trabuc trebuie taiat inainte de a-l aprinde. Puteti face acest lucru cu ajutorul unui cutter-foarfeca, cutter-ghilotina sau cutter circular (puncher). Pentru a obtine cea mai precisa taietura, va sfatuim sa folositi cutterul-ghilotina. Aveti grija insa, sa taiati doar capatul; in caz contrar invelisul trabucului se va destrama.
Aprinderea trabucului
Aprinderea trabucului reprezinta o art ace va spori placerea fumatului. Folosind un proces lent, in doua etape, va puteti asigura ca o parte a trabucului Dvs. nu va arde mai repede decat cealalta parte.
Etapa 1: Tineti trabucul in pozitie orizontala si rotiti-l in flacara pentru a incalzi trabucul in mod egal.
Etapa 2: Tineti trabucul in gura in pozitie orizontala si pozitionati flacara doar in varful trabucului si continuati sa-l rotiti. Unii fumatori considera ca este mai usor sa incline trabucul la 45° pentru a-l aprinde. Incercati sa nu apropiati prea mult flacara de varful trabucului pentru a evita arderea tutunului, ce poate lasa un gust amar.
Reaprinderea trabucului
Daca aveti nevoie sa reaprindeti trabucul, debarasati incet scrumul. Dup ace scapati de toata cenusa in exces, suflati in trabuc pentru a elimina gazelle reziduale si gudronul. Nerespectarea acestui pas ar putea modifica aroma trabucului. Dupa ce ati suflat in trabuc, continuati procesul normal de aprindere. Daca acest procedeu vi se pare prea complicat, folositi cutter-ul ghilotina pentru a taia exact partea arsa.
Trabucurile sunt menite sa fie savurate si sunt appreciate pentru gust si aroma. Regula de aur este sa le pufaiti si sa nu inhalati fumul.
O tigara rulata corespunzator ar trebui sa ramana aprinsa, dar, daca se stinge singura, este de preferat sa o aprindeti dupa o ora, doua.
Eticheta fumatorului:
Atunci cand vine vorba de savurarea unui trabuc, multe aspect depind in mare masura de preferintele Dvs. personale. Insa, iata cateva sfaturi:
Banderola: Sa indepartez sau nu banderola trabucului? Procedati cum credeti de cuviinta. Nu exista un protocol. Daca decideti insa sa indepartati banderola, o idée buna este sa fumati putin inainte – fumatul trabucului va incalzi lipiciul de pe baderola, ceea ce o va face mai usor de dezlipit. In caz contrar, riscati sa deteriorate trabucul.
Scrumul: Majoritatea fumatorilor spun sa lasati scumul pe trabuc pana cand cade singur. Scrumul care “rezista” mai mult este un semn ca trabucul este bine produs.
Sfarsit: Lasati trabucul in scrumiera si acesta se vas tinge singur. Nu il stingeti precum o tigareta. Acest lucru duce la deteriorarea invelisului trabucului si degajarea unui miros neplacut.