Un trabuc trebuie sa fie umplut suficient cu tutun, construit prin dramuirea frunzelor din umplutura, in caz contrar acesta se va destrama usor.
In zilele noastre acest lucru este considerat un avantaj, insa destramarea atrage dupa sine arderea prea rapida si gustul aspru, deoarece un trabuc care nu are suficienta umplutura are prea multe goluri de aer care creeaza o ardere rapida si un fum prea fierbinte.
Daca un trabuc are prea multa umplutura atunci va devein greu de fumat, uneori chiar imposibil. Aceasta este principal cauza a numarului mare de plangeri venite din partea multor fumatori.
Un trabuc “indesat” ofera un volum mult mai mic de fum, astfel mai putin gust si aroma. Daca ati gasit un trabuc prea umplut puteti incerca sa-l goliti rotindu-l usor intre degete; rulati intreg trabucul oana cand umplutura in exces va fi eliminata.
Calitatea constructiei unui trabuc ar trebui sa fie prezenta mereu; pentru a fuma un trabuc bun, este esentiala.
Puteti utiliza cel mai bun si scump tutun din lume, manipulate de catre cei mai creative si cunoascatori manufacturieri, dar daca trabucul nu este construit (asamblat) corespunzator, nici una dintre calitatile intrisece ale acelui tutun nu va fi simtita de catre fumator.